dueribusebelas. :)

Saturday, December 31

Be strong now, because things will get better. It might be stormy now, but it can't rain forever.


Yoo! Assalamualaikum~ *khasuntukkau*

arini is the last day of 2011..!
dueribusebelas nie banyak sangat pengalaman and pengajaran yang aku dapat.
BANYAK..
yang sedih, yang sakit hati, yang geram, yang menyampah, yang gembira, yang seronok, yang bahagia.
SUKA dan DUKA 2011 memang sangat banyak.
sangat terasa tahun nie sangat lah panjang.

tahun yang banyak aku jelajah benda-benda yang aku tidak pernah buat.
so many first time thing that i explore this year. within a year.
started with a simple life style kat K.perlis nie..
met with 'pengajaran kedua hidup'.
bg aku pisang does berbuah 2 kali. :)

oh! pengalaman cuti panjang. (4 bulan tuuu~)
pengalaman pusing'' shopping complex interview kerja.
pengalaman kerja melayan kerenah orang.
seronok dan priceless. it does have a bitterness a bit.
semua ubat pahit kan~
tapi ubat yang pahit tu yang mujarab. :)

oh! tak lupa juga the most priceless things in 2011.
kerja gila akibat kegilaan itu.
dapat jumpa treasure.
sahabat yang sangat memahami. :)

semester tiga yang sangat singkat aku rasa.
tapi padat dengan kisah.
usaha mereka menyembuhkan aku.
usaha kami dalam menguatkan lagi diri.
terima kasih kakak. :)

kelas yang padat.
study week yang gila.
tekanan yang hebat.
pengalaman sebagai pelajar. :)




penutup 2011 yang seronok.
terima kasih sebab buat my 2011 ending with a happy feeling.
seronok. bahagia. gembira.
terima kasih banyak''.
kisah satu hari semalam sangat berharga.




dua puluh sebelas yang penuh tangisan dan gelak tawa. alhamdulillah penutup dua puluh sebelas ini seribu senyuman bermakna. sungguh besar penghargaan buat dia. Terima Kasih ALLAH. :)


THANKS FOR BEING ORDINARY TODAY! ^^

final is around the corner. :)

Wednesday, December 14

Assalamualaikum.

hoooyeaaah...!
exam nak dekat dah~
seronoknya saya sebab satu hape pun x study lagi nie...
huwaaaaaaaaaaa.... ):

terasa lah sangat pendek sem nie berlalu.
rasa macam semalam je baru mak aku hantar sampai ke Perlis nie.
rasa macam semalam je angkut barang dr Wang Ulu pindah g Kg Wai nie.
rasa macam semalam je baru start kelas and jumpa budak2 baru ex diploma.
semua rasa macam semalam je~

dan macam lah biasa bila exam nak dekat nie la sume mood'' malas tuh datang bertakhta di hati.
haiiiyyyaak..!
shhuh...!shhhuh..!
sila pergi jauh''..

next week: minggu terakhir sebelum stady week.
next week: testsssss (test yang berlambak).. mini project.. lab reportssss (lab report yg berlambak)..

tahniah yee. :)

oh, btw. dsebabkan lame sgt dah x update. nie nak selit la sikit event yang berlansung sepanjang ketidak kan aku meng-update blog neh. HEHE


time sukan PPK.. :)





banyak lagi actually event'' yg aku attend.
tapi tidak bergambar sebab sibuk menguruskan.
memang sangatlah bukan aku sbb tidak bergambar kan...
tapi apa boleh buat.
REDHA je la... :)

Pizza nite lagi please.. ^^




sakit otak dan emosi bile nak nak final ney... GAMBATE..! :)


THANKS FOR BEING ORDINARY TODAY! ^^

:)

Sunday, November 27

Assalamualaikum.

1 message received - 017773****
weh, bola apa malam ni?.

1 message received - 013590****
bola-bola cinta.

1 message received - aku
betul-betul la weh. aku duk dengaq budak-budak ni hingaq kat kafe sebelah rumah nie.

1 message received - dia
hahaha. *tounge out* Malaysia lwn Bahrain la. Serius Malaysia main mlm nie. best.

p/s: lawak jugak kau nie ea..! *tounge out* btw. Good Luck Harimau Muda.


THANKS FOR BEING ORDINARY TODAY! ^^

Penghapus Dosa II.. :)

Monday, November 21

Assalamualaikum.. :)

Setiap penyakit tuh penghapus dosa-dosa kecil kan. Dan sekarang aku sedang dalam proses nak menjadi 'budak besar'. Sebab gigi baru nak tumbuh. hehehehe.

Kalau la boleh duduk umah je spanjang sakit gigi nie. mmg heaven lah! :)
tapi dlm mimpi je la yeee... :(

Btw, pada budak-budak diploma yang baru start kelas harini. Welcome back...! seronok cuti lama?.. hahaha.
Selamat mengejar bas semula yee... Tadi time turun bas dari kelas. Berdedai-dedai orang kat Bus Stop tuh. Pelikss mula-mula. Then... Ouh. Student Diploma balik dah... Dan itu jugak bermaksud. Line internet nie akan jadi slow macam siput semula... :( Heck!

Hai... I'm back...!


p/s: malasnye nak g kelas jap lagi.... T_T


THANKS FOR BEING ORDINARY TODAY! ^^

Perlu Masa. :)

Assalamualaikum.

Hyep. :)

Mood: unidentified.
Mind: lost.
Heart: none.

kawan aku pernah cakap. "kao jangan cekang sangat weh.. nanti makan dalam sangat kang.." dengan badak punya selamba aku jawab. "jangan risau weh..dalam aku takde dah.." sambil tersenyum. cekang sangat sampai dalam aku xde?.. maksudnye?.. ntah.
Semalam aku kena tipu dek kakak aku. Sedeyh gila. :(
Bagus kena tipu : Aku dapat gelak gila-gila dengan sepuas hati dengan mereka-mereka tanpa selindung.
Tak bagus kena tipu : Aku sedar yang aku belum boleh berhadapan lagi dengan 'mende' tuh. belum bersediakah?. ntah.

Apa yang aku patut buat sekarang?. Ntah...
Apa yang aku nak buat sekarang?. Ntah...
Apa yang aku rasa sekarang?. Ntah...
ke sebenarnya aku mengantuk nie?...
Apa aku tengah buat sekarang?. Merepek...
Eh,sedar pulak kan.. :P

Berterima kasih sangat-sangat kat Kak Fizah gan Kak Muni.. :) Thank Sis.. :)

Sila Jangan Marah Saye.. ^^

Dalam masa kekalutan ni la aku dapat penyakit best : Sakit Gigi (Gigi belakang nak tumbuh,dah nampak sikit dah gigi tuh.. ;D ) Dan sekarang nie dia tengah berdenyut-denyut... Memang Mantooowp... :)

Bila balik dari sana aku rasa kehilangan sesuatu. Ntah apa.


THANKS FOR BEING ORDINARY TODAY! ^^

Piala Hoki Sultan Johor milik Malaysia

Sunday, November 13

Assalamualaikum.

Hi. Arini aku nak jadi pengulas sukan pulak. :)
Malaysia berjaya mengalahkan Australia 3-2. Kemenangan Malaysia dilengkapkan dengan Golden Goal oleh Mohammad Nor Faeez Ibrahim (Pemain Fevret aku sekarang. wink.wink. -,~ ) selepas seri 2-2 pada perlawanan sepenuh masa.
Oke Fine~~ sumpah aku tak boleh jadik pengulas sukan. Ntah ape2 yang aku ulaskan. |-.-|
Yang penting ape aku nak sampaikan tu sampai koot. haha.

Buat yang tak tahu. Malaysia julung-julung kalinya mengadakan Kejohanan Hoki Piala Sultan Johor untuk Skuad B-21 tahun. Kejohanan ni diadakan di Stadium Taman Daya Johor Bahru. (Even dekat gan umah aku dan kebetulan aku ada kat Jb time ni tetap xdapat pergi tengok live sbb mak aku malas nak berebut parking..huhu.) Untuk kejohanan kali ni 6 buah pasukan yang bertanding.

1)Malaysia
2)Australia
3)Korea
4)India
5)Pakistan
6)New Zealand

Keputusan Penuh. Malaysia Juara. Australia Naib Juara. Korea tempat Ke-3. Penjaring Gol Terbanyak Nor Faeez (Mas). Penjaga Gol Terbaik Faiz (Mas). Pemain Terbaik Fitri (Mas). Man of the Match Faiz (Mas)

Jom review sikit-sikit gambar yang aku cilok.

Mohammad Nor Faeez Ibrahim. Top Scorer+The Captain

Seri 2-2

Golden Goal is Ours...!

We are the Champion...!


Nota Kaki : tibe2 aku boleh minat hoki kan. Kak Linda jom p training Hoki...!
Happy 18th Birthday for our man of the match + best keeper Faiz..! ^^


THANKS FOR BEING ORDINARY TODAY! ^^

Cubaan Mencantek kan Blog

Friday, November 11

Assalamualaikum.

Hi, aku sedang dalam proses melawakan blog aku ni sebenarnye. me-LAWA-kan tau. bukan me-LAWAK-an. hehe.
Sbb.. yela, bosan la tgk blog aku yang dull neh. bile dull. semangat nak meng-update entry pun hilang. huhuhu. padahal diri sendirik yang xde idea nak menulis kan. banyak aje alasan yang boleh dijadikan alasan. kankankan.

foot note: ini sebenanye aku nak cube. meh tgk. jadik dak. ^^


THANKS FOR BEING ORDINARY TODAY! ^^

Maid of Honour / Bridesmaid.

Thursday, November 10

Assalamualaikum.

Just now, my jiran came to my house and offered my dongseng (younger sister) to become her daughter's BRIDESMAID.
Yup. Maid of Honour for her daughter's wedding. When?. IDK. Where?. My neighbourhood laa. |-.-|
And the truth my sister is only 15. PMR student ea.. And she already given an opportunity to become someone bridesmaid. Waaaa.. Profitlaaa..

Why not me?. IDK also. actually I think because I can't give commitment due to my study places is far. hehe. c(=


Jom preview this bakal bridesmaid. (My Dongseng)















  



nota kaki: don't ask me why we look very different. it's just she is way to gorgeous. ^^


THANKS FOR BEING ORDINARY TODAY! ^^

Running Man Members.

Assalamualaikum.


Hi. Let's 'terjah' Running Man...!


Running Man.



The Members






Yu Jae Suk


Yu-ruce Wills.


The main host of the show, Yu Jae-suk is known as Yu-ruce Willis (유르스 윌리스) during the race mission where he is good at running away. The name is a parody of Bruce Willis in Die Hard. He is also known as Yu Hyuk (유혁), acting as a popular student that can dance well. In The Usual Suspects of Running Man (episode 38), he was known as Yu-mes Bond (유임스 본드), where he needed to disguise as a guest and eliminate all members in Find the Guests. 


Ji Suk Jin


Big Nose Hyung.


The oldest member of the show. Ji Suk-jin is known as Big Nose Older Brother (왕코형님) for his known big nose. He is often shown as weak during the race mission and is frequently and easily caught.

Kim Joong Kook

Sparta Kook.

The strongest man on the show, Kim Jong-kook is known as Sparta-kook (스파르타국스) and Capable One (능력자) for his skill in capturing others during the race mission. Sparta-kook is a parody of the film 300, his sudden appearances and shows of strength are usually accompanied by the soundbite "This is Sparta" taken from the movie. He uses successful tactics to eliminate the other team members during race missions. He was also known as Kookie~♥^^ (꾹이~♥^^) for his cuteness and "aegyo".

Kang Gary

The Boyfriend.

Featured as one of the "variety rookies", Gary is known as Peaceful Gary (평온개리) for his calm facial expressions during the Photo Zone Game and throughout the show. He is also known as Ga-colas Cage (개콜라스 케이지) during the race mission, which is a parody of Nicolas Cage. He is frequently easily fooled by others and known for being clueless at times.

Ha Dong Hoon

Haroro.

Ha-ha is usually picked on by the other members. He is known as Ha-roro (하로로) for his similar appearance to Pororo the Little Penguin. During the race mission, he is referred to as Ha-rad Pitt (하래드 피트), which is a parody of Brad Pitt. He also has a tendency to feel as though he is the main lead into a movie created by his imagination. When things don't go his way, he lashes out verbally, causing great laughter among the cast.

Lee Gwang Su

Gwang-vatar.

Featured as one of the "variety rookies", Lee Kwang-su has build an image known as Incriminating Kwang-su (모함광수), where he frames his fellow members with embarrassing and often absurd rumours. He is also known as Gwang-vatar (광바타) for his similar appearance to the Na'vi species in Avatar.

Song Ji Hyo

The Girlfriend.

The only female member of the show, Song Ji-hyo is known as Song Ji-yok (송지욕), where "yok" means "to swear", because of her "bad words" toward some of the members like Lee Kwang-su and Ha-ha. She is also known as Mung Ji-hyo (멍지효), where "mung" means "confused", because of her facial expressions which makes her seem confused. During the race mission, she is referred to as anAce (에이스) due to her similar running/catching capabilities as Kim Jong-kook.

Song Joong Ki

Flower Joong Ki.

Featured as one of the "variety rookies", Song Joong-ki is known for his good-looks and is referred to as Flower Joong-ki (꽃중기), meaning pretty and is referred to as Brain Joong-ki (브레인 중기). He is also known as Active Young Man (적극청년) when he either wants to try something new or believes he can do something well, but fails. As of episode 42, he has left the program to focus on his acting career. He reappeared in episode 66 as a temporary guest, which caught the RM members by surprise.


also the jjang couple.
MONDAY COUPLE..!










THANKS FOR BEING ORDINARY TODAY! ^^

my NEW link.

Saturday, October 29

assalamualaikum.

entry ini adalah untuk men- war2 kan aku punya link baru...klu tibe2 x bole buka blog aq even korang da follow. ini adalah disebabkan aku da tuka link aku. mhehehehe. :)
http://theordinarysheedacx.blogspot.com


THANKS FOR BEING ORDINARY TODAY! ^^

Give Aways Template dari Cik Nurfarah

Friday, October 7

assalamualaikum !

for the first time nak try GA2 neh. huhu. ini pun dsbbkan pengaruh miss iqa yerr.. salu tgk dye join contest2 neh. huhu.




so, nak kene tag 3 org kawan at least. dsbbkan tidak ramai pengikut. hehe. so, i will tag pling least la kan. 3 org je. ^^

my best buddy. nawal atifah.

my mucuk sayang. syafiqa.

my kwan lame. husna lana.


so, lets try it !


THANKS FOR BEING ORDINARY TODAY! ^^

unplanned trip 1...!

Sunday, September 25

Peluang yang dalam hidup ni sama juga macam kereta api,perlu digapai waktu dia sekejap terhenti depan diri. Terlewat sesaat, makan asap.
ASSALAMUALAIKUM !
Arini ahad, means.. kebosanan akan melanda. so, datang la idea nak mengarang neh. huhu. kalu nie nak conteng2 pasal vacation aku meleraikan kekusutan kepala dan jiwa aku ni. haha. da macam jiwa kacau sangat la kan siap kena g vacation segala.


Oke. the story begin bile kegilaan dan kemerengan aku melanda after first week as 2nd year student start. dan semestinya la bukan sebab assignment atau hal2 yg berkaitan pelajaran kan. haha. dan kegilaan aku tuh di share dengan salah seorang teman rapat aku yang belajar di UKM.


Kisahnya diteruskan lagi dengan teman rapat aku tu pun tengah mengalami kegilaan yang sama kurang lebih aku. dan idea gila terus menyampuk untuk kitorang berjumpa. haha. seorang kat Perlis. sorang lagi kat Bangi. gila spontan kan. mcm setapak dua bole sampai je Bangi tuh. dipendekkan cerita khamis malam selepas kitorang came up dengan idea gila tuh malam rabu, aku pun naik bas la ke Kajang. [Jumaat cuti hari Malaysia].


Sesampainya aku kat Kajang Jumaat tuh, aku terus ke UKM. lepak2 kejap dalam bilik kawan aku tuh. time lepak tuh kitorang try contact budak2 kelas yang ada kat area2 Selangor nak ajak jumpa. [kawan aku gan aku sekelas time kat KMNS]. tapi disebabkan sgt la tiba2 cuma 2 org je yang dapat join kitorang time tuh. berempat pun oke la. hehe. kitorang jalan kat MidValley jerrr.. huhu.


Gamba dlm McD MidValley. :)
Plan menggila kitorang diteruskan lagi dengan bantuan planner bidan terjun yang berjaya. Sabtu pagi kitorang bertolak dari UKM naik KTM ke KL-Sentral. kat sana kitorang meet Ieka. [dia nie la yg banyak mendorong aku ke arah K-Pop thingy. haha]. then kitorang sambung journey naik LRT pulak ke stesyen Universiti. sebab driver kitorang nie study kat UM.

Dalam LRT ke stesyen Universiti.


Menunggu Syaz.

Then, kitorang terus gerak dari UM ke Port Dickson!! P.D bebeh.. haha. dengan masing2 x tahu jalan. memang main hentam je la ikut signboard semata kan. nasib baik ada pilot n co-pilot yang hebat. kami penumpang duduk diam. huhu.


Our Pilot! {Syaz}

The Co-Pilot. {Pika}

Mem-mem besar. {from left Ieka,Me,Faz}



p/s: sampai sini dulu. next entry akan dikisahkan tentang trip 2 hari kitorang kat P.D..! :)






THANKS FOR BEING ORDINARY TODAY! ^^

rumah baru!

Tuesday, September 13


Betullah seperti kata orang,mengatakan itu mudah.Namun melaksanakannya adalah perkara yang sukar.Kerana untuk melaksanakannya, rasa sakit itu datang menerpa. Sakit yang hanya boleh di elak jika kita TIDAK melaksanakan apa yang dikata. Jika dulu dia kata tidak kisah,hakikatnya untuk berlagak tidak kisah itu, sakitnya rasa hati hanya Tuhan saja yang tahu.

ASSALAMUALAIKUM!

its been while since the last entry kan. sebab nya sibuk. busy. packing barang. pindah rumah. unpacking barang. organize bilik. organize meja. organize rumah. organize myself. organize my heart. :)

kali ni jum conteng2 pasal my new house. haha. baru ke? baru la sangat........ ngeeh. oke. this is my second year as UniMAP student. so,, sebagai pelajar fakulti Komputer dan Perhubungan kitorang yang asalnya duduk Wang Ulu dikerahkan untuk bertukar ke Kg Wai. Oke, untuk yang tak tahu Wang Ulu tu letaknya area Kangar dan Kg Wai ni letaknya kat area Kuala Perlis. Dan ya! Kuala Perlis, its mean dekat gan Sea._.Laut.

Laut. its hurt. but the wound will heal right.. :)

speaking upss. Writing about Laut. itu hari time konvoi Raya sama kawan2 sekolah. alaa.. yang beraya sakan 2 hari suntuk tuh. its really give me such a great experience. terutama time the second day tuh. pernah korang beraya rumah orang then orang tuh ajak korang naik bot pusing2 atas laut?. Pernah x. dan dengan bangga nya aku nak bagitahu.. aku PERNAH... [dengan nada agak angkuh ya, klu lupa nada angkuh tuh please baca semula dengan nada angkuh.. :P ] dan itu membuatkan wound aku dengan laut sembuh sikit. ;) Alhamdulillah. [with a big great smile.]

kan dah melencong 1 paragraph. haha. oke. sambung semula. rumah baru aku kat Kuala Perlis ni teres. tahu teres?.. tahu la kan.. rumah aku ada 4 bilik. 1 master bedroom. 2 bedroom biasa. 1 single bedroom. 

master bedroom - 2 orang. bedroom biasa 1 - 3 orang. bedroom biasa 2 - 2 orang. single bedroom - nama pun single, sure la sorang jer.

and guess what. i'm the luckiest person on earth this time. sebab dapat bedroom biasa 1 = 3 orang. thats mean.. 'laaaapaaaang' sgt my bedroom nie. faham2 sendirik la yea. tapi. tetap bersyukur. :) itu yang sepatutnya kan. :)

dan sekarang ni aku dah terasa panas yang amat. kan kat Kuala Perlis. malam hari. angin laut. panas. memang itu yang sepatutnya kan. :) [baru panas dunia sheeda.] dan sebab itulah akan aku berhenti menaip disini. hehe. jumpa di entry seterusnya. ;)

p/s: Yup! kao memang kejam.but.Thanks a lot. :)


THANKS FOR BEING ORDINARY TODAY! ^^

Finished sudah...

Friday, September 9

                                                                           assalamualaikum.

Tinggal 4 jam je lagi sebelum aku melangkah kaki keluar dari kawasan abang long JB neyh. haha. Maksudnye,,aku sekarang ni tengah menikmati jam-jam terakhir aku kat umah nie. huwaaaaa... *sambil airmata berjurai-jurai dari kiri n kanan mata aku, ala.. mcm dlm citer2 kartun tuh la*




Da siap ke packing barang cik Sheeda oi.. Jawapan standard aku la kan. Semestinya belum. haha. Ntah da berapa ramai makhluk Allah yang menjerit suruh aku mengemas. hampeh n habuk je la dorg dapat. Aku ni, selagi boleh di last minute kan agenda tuh. mmg last-last-last minut la aku buat. haha.

Cepat betul masa bergerak. Sangat cepat. Sampai tak perasan pun yang masa neh da bergerak meninggalkan aku. Tapi oke la. Banyak precious moment that i've been through for this time. Gilaa banyak lah. Bekerja. Berkawan. Belajar banyak perkara baru. Jumpa lebih ramai yang tahu menghargai. Aku bukan keseorangan selama ni. Ramai berada di belakang. Terima Kasih. :)




aha. Sekali lagi masa mencumbui aku. haha. Kali ni aku harus betul2 kemas sebelum semua jadi kelam kabut sebentar lagi. Hingga ketemu lagi yaaa..! (hehe)



THANKS FOR BEING ORDINARY TODAY! ^^

Ini Semue Angkare Dye..!

Wednesday, September 7

assalamualaikum.

Ini semua angkara Syud..! siapa syud?.. dia tu la, tak kan la tak kenal. hihihi. Syud nie penulis novel Baju Melayu Hijau Serindit. alaa, novel yang aku bace tu la. 
 
Oke, kisahnye bermula bila aku start kerja kat Jakel tuh. that time dalam sebulan before Ramadhan if i'm not mistaken. Kitorang diberi rehat sejam per day. Selalunya kitorang makan dalam half an hour dan another half an hour kitorang akan buat apa2 perkara yang sempat la kan. Such as manicure,pedicure,threading *yg nie aku x buat ea,just pernah teman my friend*,cuci2 mate gan gadget,jalan2 tayang body kat Kipmart tuh ke, mcm2 la..

And 1 day kitorang pun decide nak cuci mata dalam Kipmart for another half an hour tuh. Sesampai je kat Kipmart tuh,dorang pun terus menuju ke Kedai Emas untuk jenguk2 cincin or others stuff yg berkaitan dgn emas la kan. And aku, for sure belum nak berminat cincin2 or stuff yg silver-ish or gold-ish nie terus la melencong p tempat lain. And mata aku memberi signal pada otak aku agar kaki aku berhenti kat satu kedai buku kecik nie.. Dan hasil tawaf aku dalam kedai buku yang kecil tu is a book titled Dalam Mihrab Cinta karya Habiburrahman El-Shirazy. dan buku tu aku baca time offday aku which is monday. orang lain maybe akan dapat habeskan baca buku tu dalam satu atau dua hari jerr.. tapi disebabkan aku nie seorang slow reader aku dapat habeskan buku tu dalam masa 2 minggu tak silap aku.. sebab... aku bace just time offday,itupun bukan fullday reading.. and time half an hour rehat aku yang selama nie aku habiskan dengan jalan2 tu..  habes makan je terus aku buka novel tu baca. sound very nerdy rite. ngehehehe..
 
Orait,novel Dalam Mihrab Cinta tuh membuat kan aku menjadi seorang yang dah kebiasaan membawa novel or komik time rehat. dan sehabisnya aku baca novel DMC.. aku jadi tak biasa hari2 aku berehat dengan tangan kosong. So, aku pun jengah la lagi kedai buku kecil tu sekali lagi. dan....ketika ini la aku berjumpa dengan 'Syud'. pada awalnya aku nak grab novel lain. tapi entah kenapa tarikan BMHS ni agak kuat. dengan covernye yg berbaju melayu hijau.  aku pun capailah.. aku baca tapi tidak terus melekat mungkin kerana dah terbiasa reading hasil Habiburrahman *makne nye tulisan yg Islamik,sarat dengan pengetahuan Islam* aku tidak terus membaca.

Novel BMHS aku pinjamkan dulu pada Kak Lily. then...Kak Lily cakap "best la cerite dye sheeda..".. hek! aku pun try bace n teruskan reading.. yup! sangat la syoook. hasil tulisan yang sangat segar..direct..takde putar belit.. dan. dye. si Syud nie menyebabkan aku jadi addicted dgn novels rite now. actually da lame da aku tinggalkan arena novel nie. tapi disebabkan dye....dye...si Syud nie la aku jadik hantu novel sikalang.. :)


p/s:itu je pun kisah nye. saje mahu buat entry panjang2.. hehehe.


THANKS FOR BEING ORDINARY TODAY! ^^

Terrrrrbeli. :)

Sunday, August 28

Assalamualaikum...
Pejam celik,Pejam celik... Rupa nya da sebulan kita berpuasa kan. Cepat betul masa melintasi kite. Sampai tak sedar pun. huh! Bila sebulan dah berpuasa makna nye,, dah nak masuk bulan Syawal dan yang sedihnya Ramadhan bakal meninggalkan kita. Amalan yang dilaksanakan sebulan ini ntah kan cukup ntah kan tidak sementara untuk menunggukan Ramadhan yang akan datang. Ajal maut di tangan Tuhan,, Ramadhan depan belum tentu lagi kite akan dapat merasai dan manikmati bulan mulia ni.


Bila syawal dah nak menjelma maksudnya..... Cuti aku pun dah nak berakhir la. Memang betul2 laju masa melintasi aku kali ni. 4 bulan yang aku jangka akan menjadi sangat lama tu dah jadi singkat pula rasa nye.. Dah bersedia ke aku untuk pulang ke Perlis??.. Ntah la. 50-50.. Keterujaan dan kemalasan tuh datang silih berganti. Malas untuk mengharungi cabaran besar kat sana. Aku risau akan terkandas mengulangi kesilapan. Kekuatan yang aku kumpulkan selama 4 bulan ini akan menjadi sia-sia. Namun teruja juga untuk menghadapi cabaran itu dengan lebih gagah. Dan sangat berharap kekuatan yang aku kumpulkan 4 bulan ini lebih dari cukup untuk menghadapi cabaran itu. hahahaha. *doa kalian sangat dihargai*


I have a strong mind! thehehe.. tetibe kan. nie sbb nye aku baru lepas membaca sumthink yang proven that i have a strong mind! actually simple je test tuh dan sume orang bole prove kan yang dorg gak ade strong mind. Oh! lupe nak bagitaw yg aku sebenarnye baru balik shoppingggggg... yup. really2 shopping tau kali ni.. sangat berpuas hati hasil shoppingan aku kali ni... mothiep... dapat 5 bijik novel yang aku terrrbeli tadi.. even terrrbeli pun. sangat la x menyesal sebab aku tetibe rase macam dah jadik kaki novel plak nie. hahaha. cume ade 2 bijik novel lagi yang aku x jumpe tadi..
1. Untuk Awak Teja Aulia ; Syud


2. Nyanyian Tanjung Sepi ; Noor Suraya




sedih... tapi xdek la sedih sangat pun sebenarnye.. ngeeeeeh.. sebab. i do puas bershopping...! yeehaaa.. jum sambung godeh2 semula barangan shopping aku tadi.. :)




p/s: Selamat Hari Raya Aidilfitri.. Maaf Zahir dan Batin.. 0-0 yee.... :)


THANKS FOR BEING ORDINARY TODAY! ^^

25th August 2011

Thursday, August 25

assalamualaikum..
subhanaALLAH...alhamdulillah....*mengikut rentak my background song*
alhamdulillah atas nikmat yg telah Allah berikan selama 21 tahun aku hidup dalam nie..  banyak yang aku lalui.. lebih banyak pengajaran dan kesedaran yang aku terima..oke teeeeeeettttt....berbalik pada tajuk entry kali nie. 25th august 2011..!!!! ini tarikh birthday my sayang laa...! selamat hari jadi buat Nawal Atifah Mohd Ishak.. seangil chukahanmida...seangil chukahanmida... happy birthday to you.. sayang kamu always. semoga sentiasa bahagia dalam rahmatNya. :)

we are an elf always rite.. ^^
hope all ur wish come true.. :)
ini kek yang kao mintak semalam.. only this yg aq mampu darl. :)


p/s.. thanks to iqa for the 'kueh raye'. luv ya. xoxo


THANKS FOR BEING ORDINARY TODAY! ^^

SEMUA HAKCIPTA TERPELIHARA OLEH NURSAIYIDAH MOHD SANAT. theordinarysheedacx.blogspot.com