Apa yang Kita Mahu .

Wednesday, July 17

Ada orang sedar , bila pihak tertentu bagi kita bantuan 

Kita bersyukur 
Kita berterima kasih .
ada sesetengah orang pulak , masa dapat bantuan
senyum lebar 
tak pernah tolak .
tapi

tak pernah bersyukur
tak pernah berterima kasih

malah

mengutuk

mengeji

mencaci .

kita manusia tak pernah sempurna , masakan pihak atau organisasi tertentu . mereka tentu banyak rosak nya . tak salah untuk kita point out salah mereka . tapi pada pandangan peribadi , salah sekiranya mereka mencaci dan mengeji .

lumrah manusia . kita hanya mahu dengar apa yang kita mahu . sekiranya kita terdengar apa yang kita tak mahu . kita mampu menghasilkan undang-undang mahupun cerita yang relevan ataupun tidak . asalkan kita dengar apa yang kita mahu .



THANKS FOR BEING ORDINARY TODAY! ^^

lalang .

Tuesday, July 2

memang takde pendirian ek kau nie .

mula mula sibuk kate tak suka tengok itu .
tak suka tengok ini .

bila orang bercerita , sibuk pulak kata kau selalu je tengok .
tak pasal pasal kan kau ubah .

siap hafal kan jalan cerita .

hebat kan kau punya hipokrit .

sila istighfar banyak banyak yee sheeda . :)


THANKS FOR BEING ORDINARY TODAY! ^^

internship

Tuesday, June 18

tak semua menhda dalam dunia nie happens ikut kehendak kau sorang yee . :)

this is hard .


THANKS FOR BEING ORDINARY TODAY! ^^

miss babam .

Monday, May 27

assalamualaikum .

study week sudah bemula ! !
and yet .
i'm still atas katil dengan tahi mata penuh dimata .

--sigh--

macam mana la mahu bagi sembuh ini penyakit .
itu lahh .
penyakit M tu .
ada ubat ?

haaaa . .
arini got new pic of babam .
my anak !

yup , aku belum kawen .
tp sudah ada anak . .

--sila jangan fikir bukan-II--

miss her like crazy la .
termimpi-mimpi sampai .

abis paper .
kena terus shoot Klang .
for my internship .
puasa nanti la kot baru sempat jumpa babam . :[


--My Desktop Background--




THANKS FOR BEING ORDINARY TODAY! ^^

saki baki .

Wednesday, May 15

assalamualaikum .

15 May 2013 .
Happy 56th Birthday Aunty Meriam . :)

dah bulan mei .
tinggal tak sampai sebulan je lagi nak abis sem II third year nie .
tak sampai sebulan je lagi nak start internship kat Shah Alam tu .
rumah , transport untuk hidup kat sana tu belum aku setelkan lagi .
expenses kat sana 3 bulan .
duit pinjaman takde .
banyak sangat nak kena fikir nie .
mini project .
report .
final .
jem otak !

orang bising kat aku ,
kenapa tak mintak tmpat intern yg dekat dengan rumah je .
kan senang .
bukan tak mintak kak ton oiiii .
rezeki tu takde .
aku mintak berbelas2 tempat .
yang sangkut , 2 je .
itu pun dua2 area Shah Alam .
limited pilihan .

takpela . tawakal je sekarang nie .
aku nak pergi menuntut ilmu .
bukan berjimba .
In Sha Allah , Allah permudahkan .

ouh , berbalik kepada tajuk .
sem 2 aku as third year student dah nak habis .
so , sem 2 mereka2 yg final year student pun dah nak abis daaa .

sigh .

saki baki masa yang ada aku dengan mereka2 .

deep sigh .

mereka
banyak membimbing aku .
tunjuk ajar aku .
tolong aku .

mereka
kenangan indah , buruk , pahit , manis aku .
tak rasa rugi langsung kenal mereka .
aku belajar erti dewasa . :)

thank you for everything . ;)
jutaan terima kasih .




THANKS FOR BEING ORDINARY TODAY! ^^

unspoken truth

Friday, February 1

aku baru lepas terbaca tulisan kau . mungkin bukan aku . tapi aku ter makan cili agaknya yang menyebabkan aku terasa itu ditujukan untuk aku . aku seorang yang tidak pernah boleh ada sahabat baik . mereka sering lari dari aku . aku tidak reti untuk tunjuk sayang aku kepada mereka yang bergelar sahabat atau keluarga . tanya saja pada keluarga aku . aku ni trouble-maker , aku ni garang , aku ni tidak punya perasaan .

aku tidak reti meminta maaf walaupun aku sedar aku yang membuat silap . aku tahu aku selalu menyusahkan kau . sangat . tetapi aku selalu tidak mengendahkan perilaku aku itu . aku sedar aku ni seorang yang sangat tidak sedar diri .

pernah dulu aku ada seorang lagi kawan yang rapat dengan aku . tetapi ada satu peristiwa yang menyebabkan kami tidak serapat dulu . kami masih berkawan baik sekarang . tapi hanya pada masa yang tertentu . friend with benefits katanya . semasa kejadian itu berlaku aku pernah mengadu pada kau dan aku menyatakan selepas ni kalau something kat aku yang kau tak suka , terus terang je . jangan simpan , then lepaskan tiba tiba tanpa warning. tapi aku tahu susah . its really hard to speak the truth . everything will becoome different . especially the mood when we are together . kita akan berlakon untuk menyenangkan hati masing masing . thank you for not following my request .

aku tak pernah salahkan kau untuk hal tu . kita tak pernah minta pun kecelakaan datang pada kita .
aku sayang kau . sentiasa . tak pernah berkurang . aku banyak sangat buat salah kat kau . dalam aku sedar atau tidak . terlampau banyak salah aku kat kau yang aku sendiri segan nak mintak maaf . dan aku rasa tak layak pun untuk di maafkan . aku cuma harap kau sentiasa jadi kawan baik aku semasa susah , senang , dunia dan akhirat kelak .

instead of week . do have a wonderfull life dear . ^_^
i am always lyfae


THANKS FOR BEING ORDINARY TODAY! ^^

di sebalik

Thursday, January 24

Yoo .. Assalamualaikum :)
hai ~ \(o.0)/
lame kan aku tak update .
setelah lebih kurang 1/2 tahun .
haha .
sbb , kengkawan aku yg sesama blogger pun lama dah tak update .
ada yg setahun dah , ada yg dua tahun dah .
so , semangat nak mengupdate tu pun kurang lah nak ada .
nampak tak alasan orang malas disitu .
haha .

actually aku nie jenis yg update time-II tertentu je .
selalu nya aku akan update bila aku tengah 

sedih

depress

down

marah

geram

 

jarang-II la aku update time aku happy ,
bukan takda , ada je . jarang-II je .
sbb tu kbanyakan post aku macam aku emo je kan .

okayyy .
so , faham tak kenapa aku dah lama tak update ?
sebab aku lately nie happy je .
hahahahaha .

ini semua angkara si bola-II cinta tuh .

ade la satu entry aku nie pasal bola-II cinta tu .





takda la dye tu sentiasa buat aku happy je .
selalu je berkelahi bak kata org utara .
tapi kerap mana pun kitorang gaduh .
besar mana pun sebab pertengkaran kitorang .

Alhamdulillah .

dapat jgk la mengharung lebih setahun nie .
hehehehe .


nak ikutkan mmg dah setahun .
tapi feel yg betul-II tu mungkin baru setengah tahun kot .
sbb masing-II perlukan masa untuk menilaikan ?.
sekarang pun kami masih menilai dan mengenal .
dan masa untuk menerima .
kelemahan , kelebihan masing-II .
ubah yang mana patut untuk masa depan  .


 


tuuuudiiiaaa baq hanggg .
aku berpuitis , takdela puitis pun sebenarnye .
lebih pada meluahkan perasaan .
hahahaha .





p/s : eeee . gelik je wehhhh . haha .
 


THANKS FOR BEING ORDINARY TODAY! ^^

SEMUA HAKCIPTA TERPELIHARA OLEH NURSAIYIDAH MOHD SANAT. theordinarysheedacx.blogspot.com