:)

Sunday, November 27

Assalamualaikum.

1 message received - 017773****
weh, bola apa malam ni?.

1 message received - 013590****
bola-bola cinta.

1 message received - aku
betul-betul la weh. aku duk dengaq budak-budak ni hingaq kat kafe sebelah rumah nie.

1 message received - dia
hahaha. *tounge out* Malaysia lwn Bahrain la. Serius Malaysia main mlm nie. best.

p/s: lawak jugak kau nie ea..! *tounge out* btw. Good Luck Harimau Muda.


THANKS FOR BEING ORDINARY TODAY! ^^

Penghapus Dosa II.. :)

Monday, November 21

Assalamualaikum.. :)

Setiap penyakit tuh penghapus dosa-dosa kecil kan. Dan sekarang aku sedang dalam proses nak menjadi 'budak besar'. Sebab gigi baru nak tumbuh. hehehehe.

Kalau la boleh duduk umah je spanjang sakit gigi nie. mmg heaven lah! :)
tapi dlm mimpi je la yeee... :(

Btw, pada budak-budak diploma yang baru start kelas harini. Welcome back...! seronok cuti lama?.. hahaha.
Selamat mengejar bas semula yee... Tadi time turun bas dari kelas. Berdedai-dedai orang kat Bus Stop tuh. Pelikss mula-mula. Then... Ouh. Student Diploma balik dah... Dan itu jugak bermaksud. Line internet nie akan jadi slow macam siput semula... :( Heck!

Hai... I'm back...!


p/s: malasnye nak g kelas jap lagi.... T_T


THANKS FOR BEING ORDINARY TODAY! ^^

Perlu Masa. :)

Assalamualaikum.

Hyep. :)

Mood: unidentified.
Mind: lost.
Heart: none.

kawan aku pernah cakap. "kao jangan cekang sangat weh.. nanti makan dalam sangat kang.." dengan badak punya selamba aku jawab. "jangan risau weh..dalam aku takde dah.." sambil tersenyum. cekang sangat sampai dalam aku xde?.. maksudnye?.. ntah.
Semalam aku kena tipu dek kakak aku. Sedeyh gila. :(
Bagus kena tipu : Aku dapat gelak gila-gila dengan sepuas hati dengan mereka-mereka tanpa selindung.
Tak bagus kena tipu : Aku sedar yang aku belum boleh berhadapan lagi dengan 'mende' tuh. belum bersediakah?. ntah.

Apa yang aku patut buat sekarang?. Ntah...
Apa yang aku nak buat sekarang?. Ntah...
Apa yang aku rasa sekarang?. Ntah...
ke sebenarnya aku mengantuk nie?...
Apa aku tengah buat sekarang?. Merepek...
Eh,sedar pulak kan.. :P

Berterima kasih sangat-sangat kat Kak Fizah gan Kak Muni.. :) Thank Sis.. :)

Sila Jangan Marah Saye.. ^^

Dalam masa kekalutan ni la aku dapat penyakit best : Sakit Gigi (Gigi belakang nak tumbuh,dah nampak sikit dah gigi tuh.. ;D ) Dan sekarang nie dia tengah berdenyut-denyut... Memang Mantooowp... :)

Bila balik dari sana aku rasa kehilangan sesuatu. Ntah apa.


THANKS FOR BEING ORDINARY TODAY! ^^

Piala Hoki Sultan Johor milik Malaysia

Sunday, November 13

Assalamualaikum.

Hi. Arini aku nak jadi pengulas sukan pulak. :)
Malaysia berjaya mengalahkan Australia 3-2. Kemenangan Malaysia dilengkapkan dengan Golden Goal oleh Mohammad Nor Faeez Ibrahim (Pemain Fevret aku sekarang. wink.wink. -,~ ) selepas seri 2-2 pada perlawanan sepenuh masa.
Oke Fine~~ sumpah aku tak boleh jadik pengulas sukan. Ntah ape2 yang aku ulaskan. |-.-|
Yang penting ape aku nak sampaikan tu sampai koot. haha.

Buat yang tak tahu. Malaysia julung-julung kalinya mengadakan Kejohanan Hoki Piala Sultan Johor untuk Skuad B-21 tahun. Kejohanan ni diadakan di Stadium Taman Daya Johor Bahru. (Even dekat gan umah aku dan kebetulan aku ada kat Jb time ni tetap xdapat pergi tengok live sbb mak aku malas nak berebut parking..huhu.) Untuk kejohanan kali ni 6 buah pasukan yang bertanding.

1)Malaysia
2)Australia
3)Korea
4)India
5)Pakistan
6)New Zealand

Keputusan Penuh. Malaysia Juara. Australia Naib Juara. Korea tempat Ke-3. Penjaring Gol Terbanyak Nor Faeez (Mas). Penjaga Gol Terbaik Faiz (Mas). Pemain Terbaik Fitri (Mas). Man of the Match Faiz (Mas)

Jom review sikit-sikit gambar yang aku cilok.

Mohammad Nor Faeez Ibrahim. Top Scorer+The Captain

Seri 2-2

Golden Goal is Ours...!

We are the Champion...!


Nota Kaki : tibe2 aku boleh minat hoki kan. Kak Linda jom p training Hoki...!
Happy 18th Birthday for our man of the match + best keeper Faiz..! ^^


THANKS FOR BEING ORDINARY TODAY! ^^

Cubaan Mencantek kan Blog

Friday, November 11

Assalamualaikum.

Hi, aku sedang dalam proses melawakan blog aku ni sebenarnye. me-LAWA-kan tau. bukan me-LAWAK-an. hehe.
Sbb.. yela, bosan la tgk blog aku yang dull neh. bile dull. semangat nak meng-update entry pun hilang. huhuhu. padahal diri sendirik yang xde idea nak menulis kan. banyak aje alasan yang boleh dijadikan alasan. kankankan.

foot note: ini sebenanye aku nak cube. meh tgk. jadik dak. ^^


THANKS FOR BEING ORDINARY TODAY! ^^

Maid of Honour / Bridesmaid.

Thursday, November 10

Assalamualaikum.

Just now, my jiran came to my house and offered my dongseng (younger sister) to become her daughter's BRIDESMAID.
Yup. Maid of Honour for her daughter's wedding. When?. IDK. Where?. My neighbourhood laa. |-.-|
And the truth my sister is only 15. PMR student ea.. And she already given an opportunity to become someone bridesmaid. Waaaa.. Profitlaaa..

Why not me?. IDK also. actually I think because I can't give commitment due to my study places is far. hehe. c(=


Jom preview this bakal bridesmaid. (My Dongseng)















  



nota kaki: don't ask me why we look very different. it's just she is way to gorgeous. ^^


THANKS FOR BEING ORDINARY TODAY! ^^

Running Man Members.

Assalamualaikum.


Hi. Let's 'terjah' Running Man...!


Running Man.



The Members






Yu Jae Suk


Yu-ruce Wills.


The main host of the show, Yu Jae-suk is known as Yu-ruce Willis (유르스 윌리스) during the race mission where he is good at running away. The name is a parody of Bruce Willis in Die Hard. He is also known as Yu Hyuk (유혁), acting as a popular student that can dance well. In The Usual Suspects of Running Man (episode 38), he was known as Yu-mes Bond (유임스 본드), where he needed to disguise as a guest and eliminate all members in Find the Guests. 


Ji Suk Jin


Big Nose Hyung.


The oldest member of the show. Ji Suk-jin is known as Big Nose Older Brother (왕코형님) for his known big nose. He is often shown as weak during the race mission and is frequently and easily caught.

Kim Joong Kook

Sparta Kook.

The strongest man on the show, Kim Jong-kook is known as Sparta-kook (스파르타국스) and Capable One (능력자) for his skill in capturing others during the race mission. Sparta-kook is a parody of the film 300, his sudden appearances and shows of strength are usually accompanied by the soundbite "This is Sparta" taken from the movie. He uses successful tactics to eliminate the other team members during race missions. He was also known as Kookie~♥^^ (꾹이~♥^^) for his cuteness and "aegyo".

Kang Gary

The Boyfriend.

Featured as one of the "variety rookies", Gary is known as Peaceful Gary (평온개리) for his calm facial expressions during the Photo Zone Game and throughout the show. He is also known as Ga-colas Cage (개콜라스 케이지) during the race mission, which is a parody of Nicolas Cage. He is frequently easily fooled by others and known for being clueless at times.

Ha Dong Hoon

Haroro.

Ha-ha is usually picked on by the other members. He is known as Ha-roro (하로로) for his similar appearance to Pororo the Little Penguin. During the race mission, he is referred to as Ha-rad Pitt (하래드 피트), which is a parody of Brad Pitt. He also has a tendency to feel as though he is the main lead into a movie created by his imagination. When things don't go his way, he lashes out verbally, causing great laughter among the cast.

Lee Gwang Su

Gwang-vatar.

Featured as one of the "variety rookies", Lee Kwang-su has build an image known as Incriminating Kwang-su (모함광수), where he frames his fellow members with embarrassing and often absurd rumours. He is also known as Gwang-vatar (광바타) for his similar appearance to the Na'vi species in Avatar.

Song Ji Hyo

The Girlfriend.

The only female member of the show, Song Ji-hyo is known as Song Ji-yok (송지욕), where "yok" means "to swear", because of her "bad words" toward some of the members like Lee Kwang-su and Ha-ha. She is also known as Mung Ji-hyo (멍지효), where "mung" means "confused", because of her facial expressions which makes her seem confused. During the race mission, she is referred to as anAce (에이스) due to her similar running/catching capabilities as Kim Jong-kook.

Song Joong Ki

Flower Joong Ki.

Featured as one of the "variety rookies", Song Joong-ki is known for his good-looks and is referred to as Flower Joong-ki (꽃중기), meaning pretty and is referred to as Brain Joong-ki (브레인 중기). He is also known as Active Young Man (적극청년) when he either wants to try something new or believes he can do something well, but fails. As of episode 42, he has left the program to focus on his acting career. He reappeared in episode 66 as a temporary guest, which caught the RM members by surprise.


also the jjang couple.
MONDAY COUPLE..!










THANKS FOR BEING ORDINARY TODAY! ^^

SEMUA HAKCIPTA TERPELIHARA OLEH NURSAIYIDAH MOHD SANAT. theordinarysheedacx.blogspot.com