Rindu Ke? =)

Monday, May 7

Yoo!! Assalamualaikum...

Faz penah tiba2 tanye aku time aku duk khusyuk bercerita pasal 'dia'.
"kau suka dia lagi ea?"
zzzzuppp. aku terkejut maybe. terus deny.!
"eee.. mane ade. taklaaa!"
dan dgn selamba Faz gelak.
"haha. tanye je. janganla marah"

dan tiba-tiba malam nie lepas "menyinggah".
aku ada rasa semacam.
yang paling obvious aku rasa.
haissyyhhh. kalau la aku tahu apa isi hati sebenar dia.
sumpah aku nak tahu isi hati kau sebenar.
tapi aku fikir.
kalau aku tahu pun aku dapat buat apa.
lagipun, sedar kedudukan diri.
orang yang tak pernah berhenti bertepuk sebelah tangan bila dengan kau.
tak pernah berhenti.
sentiasa bertepuk sebelah tangan.
sampai sekarang mungkin.
cuma sekarang mungkin sudah tidak sekuat dulu tepukan aku.
sbb?.



senyum. :)
hanya aku yang tahu pahit hal itu.
sumpah. maafkan aku?.
memang niat sebenar tercapai.

you have to learn how to love. :)


THANKS FOR BEING ORDINARY TODAY! ^^

Post title

Sunday, April 15

Yo.. Assalamualaikum.. :)
hai awak. \(-,-)/
harini kite nak update sikit la.
wink.wink. ;)

first.. jum tengok hasil 'curian' kite.
eh. tapi nie curi version ade kebenaran tau. ;P


pregnant mommy. :)
adik cumell

notty wink. ;D

student IPT.

those with glasses

new year 2012

cinderella muslimah?

hai awak..

NO valentine!

doakan kite. :)


peace awak. ^^

niqob. :)


comel kan sume.sume nie..
try la tgk kat link yg kite bagi kat atas tuh. lagi banyak..
comel.comel.
byk kaler lagi ade. kite suka kaler pink sbb tu sume.sume nie kite amik kaler pink je.
klu suka kaler2 lain. ade jee..
tgk2 la ea. ;)

secondly,cube tgk adik dua orang nie. muke same pattern kan. :)
sorang tu adik kite. dia dengan kawan dia.
muka same....

hitam. MIMI. pink. ADAH.

tgk ape tu adah oii??

kami tegak!

2005.2004

and lastly. nie picture.picture yang sempat kita snap time cuti seminggu nie.
tade ape pun. but still. ENJOY...




saya makan dan gemuk. PEACE!

music peace?

dream.

shuhadah.



ENDS HERE. :)

harap dia bahagia. baru aku boleh rasa selesa. tak selesa bila kita senang atas kesusahan orang lain.aku takda hak untuk itu.


saya sayang awak.tapi kite kena percaya pada jodoh. saya percaya jodoh awak nanti adalah yang terbaik untuk awak. kan?. :)


THANKS FOR BEING ORDINARY TODAY! ^^

eh. tade tajuk rupanye. :P

Friday, March 23

Assalamualaikum.

uhuk..uhuk..uhuk... fuhhh...fuhhh.. wah. berhabuknye blog aq nie.
:D

so, tiba-tiba kenapa harini nak mengarang pulak kan.
selepas dibisingi oleh pembaca setia aku.
haaa.. mmg kau la pun. sbb kau sorg je reader aku..
see... eja reader pun singular tau.
haha.

jadinya jangan la pening2 kalau ayat aku tunggang terbalik.
sesungguhnya aku curi masa je nie.
nak memuaskan hati kau.
hehe.

dan. ceritanya.
sejak 2,3 hari kebelakangan ni.
lebih spesifik dan yang aku lebih perasan.
sejak malam semalam.
lepas meeting.
hati aku rasa tak sedap jee.
tak sedap je hati aku ni rasa.
kesedapan tiada pulak la hati kita ni.
faham2 sendiriklah ayat nya.
yg penting tak sedap hati lah.
hoho.

tak pasti pulak sebab apa aku rasa mcm nie.
even tengah mengarang ni pun aku rasa sangat2 tak sedap hati.
kenapa eak.?
and the usual thing yang akan aku buat bila rasa tak sedap hati.
call family aku.
mak aku la biasanye.
since semalam aku rasa dekat 5,6 kali jugak la aku call mak.
even kejap2 n tanyakan hal tak penting pun.
aku nak update keadaan rumah.
oke je sume. :)
alhamdulillah..

dan.dan.dan.
aku rasa paling kuat sebab dia sebab aku dah lama tak menangis kot.
seriusly aku rasa lama gila dah tak menangis.
susah aku nak menangis sekarang nie.
bila kita lama tak menangis bagi aku hati kita keras dah.
huwaaaa...
aku nak nangis.
keluarlah wahai air mata.
nak bagi lembut sikit hati.
baru oke kot.

oh.oh.oh.
dan untuk kau.
gambar latest aku time pegi terengganu haritu.
gamba nie special untuk kawan aku nama Faz.

sweet tak aku?? muahahaha. :P
lupa pulak aritu nak amik gamba khas untuk kau.
hehehe.
see.
kau punya pasal aku mengarang blog ni dah macam bercerita dengan kau sorang la plak.
ape2 je la pun weyh.
pasni jangan nak bising2 kecewa2 la bagai ea.
aku dah curi masa ni.
karang kena tangkap.
aku drag kau sekali.
haha.


p/s: ayat aku sumpah macam merry go round dah. pusing2. haha.


THANKS FOR BEING ORDINARY TODAY! ^^

Match-Maker Story's

Wednesday, February 8


Assalamualaikum..
entry pertama di 2012..

kesibukan final exam mengekang aku untuk berceloteh diawal tahun ini.
sesampai dirumah...
bukan sibuk yang mengekang.
mood.
hilang. lebih tepat tidak muncul pula keinginan untuk menulis.
kerana bagi aku, aku hanya menulis diwaktu yang aku berasa kosong,sendirian,kesedihan.
pernah terbaca atau terdengar mungkin tentang sekiranya kita sedang bersedih,marah atau paling tepat tidak berada dalam keadaan gembira, meluahkan perasaan dapat membantu sedikit sebanyak untuk kita berasa lega.
meluahkan pula terdiri dari pelbagai cara.
bercerita,menjerit,menangis dan bagi aku menulis... tidak kira lah menulis diari,menconteng...kerana aku tiada bakat melukis. so menconteng perkataan tepatnya.
dan mungkin ketika ini dengan bercerita dapat mengurangkan ketidak selesaan perasaan yang aku alami sekarang.

So,cerita kali ini disebabkan aku dah berjanji dengan salah seorang pembaca aku lah konon nya kan. hehe.
aku berjanji dengan dia untuk berkongsi kisah kami di sini.

Kisah ini merupakan sejarah. Sejarah kerana kisah ini hanya tinggal kenangan dan sudah mempunyai akhirnya mungkin.This story happens about 7 years ago. Aku,Shaq (bukan nama sebenar) dan Sham (juga bukan nama sebenar) merupakan rakan sekelas.Aku dan Shaq nie kawan rapat. Sebab kitorang duduk sebelah2 dalam kelas tuh. Si Sham nie pulak adalah orang ketiga dalam hubungan kami. hahaha. Aku(She) Shaq(She) Sham(He)... dah jelas watak kitorang?. hehehehe.

Dulu-dulu si Sham nie suka la start perang kapur (oh,zaman aku form 3 still guna kapur lagi. blackboard) klu kapur takde kitorang akan perang pemadam. Sibijik pemadam tu akan kami beli dan potong kecil2 then baling2. perang la katekan. hahaha. kanak2. Then one day si Sham nie baling kat aku sebatang kapur yang ada no phone dia. Dalam 2,3 hari dan selepas 2,3 kali ditegur si sham tu kenapa tak contact dia barulah aku contact.. Mesej macam biasa je la kan. kawan2.. Then, satu hari tuh dia pun menyatakan lah hasrat sebenar dia contact ngan aku. sebabnya.... dia nie minat la kat si Shaq tuh. suh aku ushakan la kirenya...




Mula lah tugas aku sebagai seorang match-maker. hahaha... ayat2 sikit. manderam2 sikit. bahagia lah mereka nie. ditakdirkan pula time aku tingkatan 4, aku ditawarkan ke sekolah teknik. yang dorang berdua nie sudah berpakat mungkin. Stay kat sekolah tu sampai tingkatan 5. Their relationship long lasting for 4 years. Aku tahu dorang break pun setelah setahun selepas dorang break rasanya. Masa tahu je tuh. sesungguhnya aku takde niat langsung nak tahu kenapa dorang pisah. Sebab... aku rasa kecewa,sedih,geram,marah, semua bercampur baur. Dah lah lambat aku dapat tahu!!




Dan akhirnya tahun lepas, akhir tahun lepas aku dapat tahu dari pihak lelaki dulu.. Then awal tahun nie, otw balik ke Jb aku dapat tahu dari pihak perempuan pulak. Bila dapat tahu sebenarnya aku lagi kecewa. Problem dorang simple je. Tapi masing2 tak nak luah kan. So,tiada apa dapat dibuat lagi sekarang sebab masing2 pun dah bahagia dengan pasangan lain masing2. MUNGKIN.... :)


p/s: sebagai kawan, aku cuma dapat doakan yang terbaik je untuk korang berdua. :)


THANKS FOR BEING ORDINARY TODAY! ^^

SEMUA HAKCIPTA TERPELIHARA OLEH NURSAIYIDAH MOHD SANAT. theordinarysheedacx.blogspot.com