unplanned trip 1...!

Sunday, September 25

Peluang yang dalam hidup ni sama juga macam kereta api,perlu digapai waktu dia sekejap terhenti depan diri. Terlewat sesaat, makan asap.
ASSALAMUALAIKUM !
Arini ahad, means.. kebosanan akan melanda. so, datang la idea nak mengarang neh. huhu. kalu nie nak conteng2 pasal vacation aku meleraikan kekusutan kepala dan jiwa aku ni. haha. da macam jiwa kacau sangat la kan siap kena g vacation segala.


Oke. the story begin bile kegilaan dan kemerengan aku melanda after first week as 2nd year student start. dan semestinya la bukan sebab assignment atau hal2 yg berkaitan pelajaran kan. haha. dan kegilaan aku tuh di share dengan salah seorang teman rapat aku yang belajar di UKM.


Kisahnya diteruskan lagi dengan teman rapat aku tu pun tengah mengalami kegilaan yang sama kurang lebih aku. dan idea gila terus menyampuk untuk kitorang berjumpa. haha. seorang kat Perlis. sorang lagi kat Bangi. gila spontan kan. mcm setapak dua bole sampai je Bangi tuh. dipendekkan cerita khamis malam selepas kitorang came up dengan idea gila tuh malam rabu, aku pun naik bas la ke Kajang. [Jumaat cuti hari Malaysia].


Sesampainya aku kat Kajang Jumaat tuh, aku terus ke UKM. lepak2 kejap dalam bilik kawan aku tuh. time lepak tuh kitorang try contact budak2 kelas yang ada kat area2 Selangor nak ajak jumpa. [kawan aku gan aku sekelas time kat KMNS]. tapi disebabkan sgt la tiba2 cuma 2 org je yang dapat join kitorang time tuh. berempat pun oke la. hehe. kitorang jalan kat MidValley jerrr.. huhu.


Gamba dlm McD MidValley. :)
Plan menggila kitorang diteruskan lagi dengan bantuan planner bidan terjun yang berjaya. Sabtu pagi kitorang bertolak dari UKM naik KTM ke KL-Sentral. kat sana kitorang meet Ieka. [dia nie la yg banyak mendorong aku ke arah K-Pop thingy. haha]. then kitorang sambung journey naik LRT pulak ke stesyen Universiti. sebab driver kitorang nie study kat UM.

Dalam LRT ke stesyen Universiti.


Menunggu Syaz.

Then, kitorang terus gerak dari UM ke Port Dickson!! P.D bebeh.. haha. dengan masing2 x tahu jalan. memang main hentam je la ikut signboard semata kan. nasib baik ada pilot n co-pilot yang hebat. kami penumpang duduk diam. huhu.


Our Pilot! {Syaz}

The Co-Pilot. {Pika}

Mem-mem besar. {from left Ieka,Me,Faz}



p/s: sampai sini dulu. next entry akan dikisahkan tentang trip 2 hari kitorang kat P.D..! :)






THANKS FOR BEING ORDINARY TODAY! ^^

rumah baru!

Tuesday, September 13


Betullah seperti kata orang,mengatakan itu mudah.Namun melaksanakannya adalah perkara yang sukar.Kerana untuk melaksanakannya, rasa sakit itu datang menerpa. Sakit yang hanya boleh di elak jika kita TIDAK melaksanakan apa yang dikata. Jika dulu dia kata tidak kisah,hakikatnya untuk berlagak tidak kisah itu, sakitnya rasa hati hanya Tuhan saja yang tahu.

ASSALAMUALAIKUM!

its been while since the last entry kan. sebab nya sibuk. busy. packing barang. pindah rumah. unpacking barang. organize bilik. organize meja. organize rumah. organize myself. organize my heart. :)

kali ni jum conteng2 pasal my new house. haha. baru ke? baru la sangat........ ngeeh. oke. this is my second year as UniMAP student. so,, sebagai pelajar fakulti Komputer dan Perhubungan kitorang yang asalnya duduk Wang Ulu dikerahkan untuk bertukar ke Kg Wai. Oke, untuk yang tak tahu Wang Ulu tu letaknya area Kangar dan Kg Wai ni letaknya kat area Kuala Perlis. Dan ya! Kuala Perlis, its mean dekat gan Sea._.Laut.

Laut. its hurt. but the wound will heal right.. :)

speaking upss. Writing about Laut. itu hari time konvoi Raya sama kawan2 sekolah. alaa.. yang beraya sakan 2 hari suntuk tuh. its really give me such a great experience. terutama time the second day tuh. pernah korang beraya rumah orang then orang tuh ajak korang naik bot pusing2 atas laut?. Pernah x. dan dengan bangga nya aku nak bagitahu.. aku PERNAH... [dengan nada agak angkuh ya, klu lupa nada angkuh tuh please baca semula dengan nada angkuh.. :P ] dan itu membuatkan wound aku dengan laut sembuh sikit. ;) Alhamdulillah. [with a big great smile.]

kan dah melencong 1 paragraph. haha. oke. sambung semula. rumah baru aku kat Kuala Perlis ni teres. tahu teres?.. tahu la kan.. rumah aku ada 4 bilik. 1 master bedroom. 2 bedroom biasa. 1 single bedroom. 

master bedroom - 2 orang. bedroom biasa 1 - 3 orang. bedroom biasa 2 - 2 orang. single bedroom - nama pun single, sure la sorang jer.

and guess what. i'm the luckiest person on earth this time. sebab dapat bedroom biasa 1 = 3 orang. thats mean.. 'laaaapaaaang' sgt my bedroom nie. faham2 sendirik la yea. tapi. tetap bersyukur. :) itu yang sepatutnya kan. :)

dan sekarang ni aku dah terasa panas yang amat. kan kat Kuala Perlis. malam hari. angin laut. panas. memang itu yang sepatutnya kan. :) [baru panas dunia sheeda.] dan sebab itulah akan aku berhenti menaip disini. hehe. jumpa di entry seterusnya. ;)

p/s: Yup! kao memang kejam.but.Thanks a lot. :)


THANKS FOR BEING ORDINARY TODAY! ^^

Finished sudah...

Friday, September 9

                                                                           assalamualaikum.

Tinggal 4 jam je lagi sebelum aku melangkah kaki keluar dari kawasan abang long JB neyh. haha. Maksudnye,,aku sekarang ni tengah menikmati jam-jam terakhir aku kat umah nie. huwaaaaa... *sambil airmata berjurai-jurai dari kiri n kanan mata aku, ala.. mcm dlm citer2 kartun tuh la*




Da siap ke packing barang cik Sheeda oi.. Jawapan standard aku la kan. Semestinya belum. haha. Ntah da berapa ramai makhluk Allah yang menjerit suruh aku mengemas. hampeh n habuk je la dorg dapat. Aku ni, selagi boleh di last minute kan agenda tuh. mmg last-last-last minut la aku buat. haha.

Cepat betul masa bergerak. Sangat cepat. Sampai tak perasan pun yang masa neh da bergerak meninggalkan aku. Tapi oke la. Banyak precious moment that i've been through for this time. Gilaa banyak lah. Bekerja. Berkawan. Belajar banyak perkara baru. Jumpa lebih ramai yang tahu menghargai. Aku bukan keseorangan selama ni. Ramai berada di belakang. Terima Kasih. :)




aha. Sekali lagi masa mencumbui aku. haha. Kali ni aku harus betul2 kemas sebelum semua jadi kelam kabut sebentar lagi. Hingga ketemu lagi yaaa..! (hehe)



THANKS FOR BEING ORDINARY TODAY! ^^

Ini Semue Angkare Dye..!

Wednesday, September 7

assalamualaikum.

Ini semua angkara Syud..! siapa syud?.. dia tu la, tak kan la tak kenal. hihihi. Syud nie penulis novel Baju Melayu Hijau Serindit. alaa, novel yang aku bace tu la. 
 
Oke, kisahnye bermula bila aku start kerja kat Jakel tuh. that time dalam sebulan before Ramadhan if i'm not mistaken. Kitorang diberi rehat sejam per day. Selalunya kitorang makan dalam half an hour dan another half an hour kitorang akan buat apa2 perkara yang sempat la kan. Such as manicure,pedicure,threading *yg nie aku x buat ea,just pernah teman my friend*,cuci2 mate gan gadget,jalan2 tayang body kat Kipmart tuh ke, mcm2 la..

And 1 day kitorang pun decide nak cuci mata dalam Kipmart for another half an hour tuh. Sesampai je kat Kipmart tuh,dorang pun terus menuju ke Kedai Emas untuk jenguk2 cincin or others stuff yg berkaitan dgn emas la kan. And aku, for sure belum nak berminat cincin2 or stuff yg silver-ish or gold-ish nie terus la melencong p tempat lain. And mata aku memberi signal pada otak aku agar kaki aku berhenti kat satu kedai buku kecik nie.. Dan hasil tawaf aku dalam kedai buku yang kecil tu is a book titled Dalam Mihrab Cinta karya Habiburrahman El-Shirazy. dan buku tu aku baca time offday aku which is monday. orang lain maybe akan dapat habeskan baca buku tu dalam satu atau dua hari jerr.. tapi disebabkan aku nie seorang slow reader aku dapat habeskan buku tu dalam masa 2 minggu tak silap aku.. sebab... aku bace just time offday,itupun bukan fullday reading.. and time half an hour rehat aku yang selama nie aku habiskan dengan jalan2 tu..  habes makan je terus aku buka novel tu baca. sound very nerdy rite. ngehehehe..
 
Orait,novel Dalam Mihrab Cinta tuh membuat kan aku menjadi seorang yang dah kebiasaan membawa novel or komik time rehat. dan sehabisnya aku baca novel DMC.. aku jadi tak biasa hari2 aku berehat dengan tangan kosong. So, aku pun jengah la lagi kedai buku kecil tu sekali lagi. dan....ketika ini la aku berjumpa dengan 'Syud'. pada awalnya aku nak grab novel lain. tapi entah kenapa tarikan BMHS ni agak kuat. dengan covernye yg berbaju melayu hijau.  aku pun capailah.. aku baca tapi tidak terus melekat mungkin kerana dah terbiasa reading hasil Habiburrahman *makne nye tulisan yg Islamik,sarat dengan pengetahuan Islam* aku tidak terus membaca.

Novel BMHS aku pinjamkan dulu pada Kak Lily. then...Kak Lily cakap "best la cerite dye sheeda..".. hek! aku pun try bace n teruskan reading.. yup! sangat la syoook. hasil tulisan yang sangat segar..direct..takde putar belit.. dan. dye. si Syud nie menyebabkan aku jadi addicted dgn novels rite now. actually da lame da aku tinggalkan arena novel nie. tapi disebabkan dye....dye...si Syud nie la aku jadik hantu novel sikalang.. :)


p/s:itu je pun kisah nye. saje mahu buat entry panjang2.. hehehe.


THANKS FOR BEING ORDINARY TODAY! ^^

SEMUA HAKCIPTA TERPELIHARA OLEH NURSAIYIDAH MOHD SANAT. theordinarysheedacx.blogspot.com