rindu..........

Monday, June 27

i miss you !




dan ramai lagi. . . :(


THANKS FOR BEING ORDINARY TODAY! ^^

bila rasaku ini rasamu.

Wednesday, June 22

assalamualaikum..
hyeeee. setelah agaks lame x mengupdate blog aku nie. today, i will try mengarang dgn mata yang dah meleret-leret sbb kemengantukan yang amat ini. huhu. and untuk pengetahuan jam baru menunjukan jam 11 mlm. awal bukan kemengantukan aku nie menjelma. *ayat ape je lah yg aku gunakan ini* tehehehe. ;)

dan yang membuatkan aku terasa ingin mengarang hari nie adalah kerana perasaan 'itu' menjelma lagi. dalam perjalanan aku ingin menjadi seorang yang kuat dan tabah ini, aku diduga lagi. ceeewaaah. sebenar-benarnya aku yang belum benar-benar kuat lagi. tapi buat kali ini aku berjaya menepis dengan mudah dugaan itu mungkin kerana belum terlampau jauh lagi harapan yang aku letak pada ''perasaan itu''. bukan seperti sebelum ini yang amatlah dalam dan jauh telah aku tersasar. dan kerana itu jugaklah aku kekadang hampir sesat ketika dalam perjalanan menjadi wanita besi ini. tehehe.

kehadiran rakan-rakan aku yang setia itu banyak membantu aku dalam perjalanan ini. mereka banyak membantu aku dari terus sesat. kami memang amat sangat memerlukan satu sama lain. aku amat sayangkan mereka. dan dia. walaupun sama maksudnya aku berazam untuk lebih berhati2 untuk menggunakan perkataan ini iaitu (I LOVE YOU) berbanding sayang kamu. ini kerana aku ingin menjaga keistimewaan perkataan itu.

wuahahaha. aku dah mula merapek merepek dan membuat kerepek. so, buat masa ini sampai sini je la yang boleh aku repekan sebelum aku kerepekan lagi kerepek ini menjadi kerepek pedas. phuahahaha.
*ini antara terapi aku*


THANKS FOR BEING ORDINARY TODAY! ^^

Kerjaya Baru.

Tuesday, June 14

hello hello.
assalamualaikum w.b.t

setelah 4 hari aku tidak menjenguk tb dan internet. arini mmg kaw2 aku bantai tgk tb gan online. woot woot... hebat bukan. sebab nye adalah kerana kerjaya baru aku. kerjaya yang sememang nye penat penat dan sgt penat. dengan tekanan menekan lagik. mmg aku boleh jadik strong sgt2 la kalau boleh menahan tekanan yang menekan ini untuk 3 bulan. dan sekali lagi aku sangat2 la perlukan doa kalian yang tidak pernah berhenti mendoakan itu. terutama nya kamu my elf. kan kan kan. hihihi. ;)

oke jum kite jengah apa sebenarnye kerjaya baru si budak aku neh. hehehe. kerjaya aku adalah sebagai seorang penggunting kain yang hebat. theheheheh. hebat kah?.. yang sebenar nya aku nie kerja kat kedai kain Jakel sekarag nie ha. penat nye mmg x hengat dunia la kan. 12 jam berjalan2 memusing itu kedai sambil melayan karenah si pelanggan2 yang kadang kala sangat la cerewet. pernah seorang pelanggan memusing habis satu kedai selama hampir 2jam hanya untuk mencari 4meter kain. memang penat derr...
korang2 yang dduk sekitar JB nie kalau g Jakel uh jangan lupa carik aku yee.. price kite bole runding. bhehehe.sesuka ati aku je kan...



sekarang nie awal je kelopak mata aku nie nak melabuh kan tirai nye. 0_o


THANKS FOR BEING ORDINARY TODAY! ^^

Minat Baru.

Wednesday, June 8

assalamualaikum.
hyep!
sekarang nie aku sedang mencuba-cuba doodle ling. thehehe.
ini sume angkare si azmeer yg sibuk mendoodle n mengpost doodle dye yg kiut2 uh kt Fb dye n sgt la menyemak kat home Fb aku yg buat aku sgt la tertarik. siap buat entry kat belog dye care2 nak nuat doodle nie. aku yg mmg da lame berminat nie ape lagik. try la beb. hihihi. n jadik la jgk kan. even x sechumell si azmeer punye. dlm proses mencuba lagik. n mnde nie buleh buat addicted derr. hehehe. nie aku tunjuk 2nd and 3rd doodle yg berjaye aku buat. mmg lebih kurang la kan sbb mencuba nie ekut tutor yg si azmeer uh bagik. hehe. yg first tuh terkechik sgt la aku buat. meh,meh,meh tgk nie. hihihi. :)

doodle cubaan kedua aku. :)



doodle cubaan ketige. :)

lepas nie nak try sendirik pulak. bhehehe. ;)


THANKS FOR BEING ORDINARY TODAY! ^^

sedang sakit merindu

Sunday, June 5

assalamualaikum wbt.
Ketika ini sedang mengalami penyakit yang aku sendiri carik. haaa padan muka den. Tapi nak buat cam mne kan da Puan aku mengarahkan aku berbuat demikian. Terpaksa la akur kehendak si Puan. Penyakit yang sedang aku deritai kini. RINDU. aku sudah mula merindu anak-anak jagaan aku walau belum sampai 48 jam aku meninggalkan mereka. Ashreena.. Aleesya.. kena rindu tecer jugak tau.. :(
Jodoh aku bersama Taska Hawary tidak panjang. Disaat aku mula menyayangi anak -anak itu dan menyenangi pengasuh2 lain di sana walaupun bukan semua, aku dikehendaki untuk tidak meneruskan tugasku disana oleh kedua orang tua ku. Mereka lebih berhak ke atas aku bukan. Maka akan aku turuti kehendak mereka yang satu ini. Tapi aku diberi kebenaran untuk mencari kerja yang lain. Oh, dan semestinya bersebab aku dikehendaki untuk tidak meneruskan bekerja disana tapi biarlah rahsia.. thehehe. yang pasti aku harus hormati keputusan semua pihak. :)
Dan oleh itu. buat masa sekarang ini. aku adalah seorang suri rumah sepenuh masa merangkap penganggur kehormat. Gembirakah? semestinye tidak. sebab tak dapatlah aku bermain mata sama itu Uncle si Aiman lagi. bhehehehe. Ouh lupa. Aiman pun kene rindu tecer jgk tahu.. hehehe.


Taska Hawary. :)
walau hanya seketika cuma bergelen ilmu dan pengalaman diperoleh.
.

sesunguhnya aku amat merindui 'mereka' ketika ini.
sabar dan ikhlas. :)


THANKS FOR BEING ORDINARY TODAY! ^^

Don't Be Good To Me

Saturday, June 4

Aku bertukar BGM lagik.hehe..Sekarang sedang melayan dan baru nak mencari lelagu Kim Jong Kook.Aku suka dengar lagu loveable dye yang rancak tuh.And aku suka gak melayan lagu Dont Be Good To Me nie.. :) Meaningfull gak la lagu nie.Aku tgk dah MV lagu nie. Kim Jong Kook gan Park Ye Jin x silap aku.
Sedih weh.Sampai hati Park Ye Jin tuh.So nie translation lagu nie.Ce try hayati.
ceeewah.. ;)



Don't Be Good To Me
-Kim Jong Kook-


Stop being good to me
Don't be good to me anymore

It might be better to be cold to me
Or ignoring me might be better for me
Brushing off the dust on my collar
Carelessly laughing and leaning on my shoulder

I let it go, telling myself that its just a habit and busy my day
But I think about it again and again as if I took a picture

Stop being good to me
Don't be good to me anymore
I don't have the confidence to kneel my knees and be hurt by love
If you have other thoughts than me, if you have different thoughts than me.
If somebody asks you who I am, nonchantly introduce me as just someone you know

The phone call a couple of days ago at night, that call...
it's not that I didn't want to answer, but I couldn't
Just in case I tell you I miss you when I'm drunk
because in the morning, I'll regret it

Stop being good to me
Don't be good to me anymore
I don't have the confidence to kneel my knees and be hurt by love
Although I had the whole world because of love
Although i miss it, I'm unable to find the way

Just in case you have the same thoughts as me, 
if you happen to have the same thoughts of me
I wait again and again.
I am a fool infront of love again.
I cling to you again, like a fool.

Stop being good to me
Don't be good to me anymore


THANKS FOR BEING ORDINARY TODAY! ^^

SEMUA HAKCIPTA TERPELIHARA OLEH NURSAIYIDAH MOHD SANAT. theordinarysheedacx.blogspot.com