Terrrrrbeli. :)

Sunday, August 28

Assalamualaikum...
Pejam celik,Pejam celik... Rupa nya da sebulan kita berpuasa kan. Cepat betul masa melintasi kite. Sampai tak sedar pun. huh! Bila sebulan dah berpuasa makna nye,, dah nak masuk bulan Syawal dan yang sedihnya Ramadhan bakal meninggalkan kita. Amalan yang dilaksanakan sebulan ini ntah kan cukup ntah kan tidak sementara untuk menunggukan Ramadhan yang akan datang. Ajal maut di tangan Tuhan,, Ramadhan depan belum tentu lagi kite akan dapat merasai dan manikmati bulan mulia ni.


Bila syawal dah nak menjelma maksudnya..... Cuti aku pun dah nak berakhir la. Memang betul2 laju masa melintasi aku kali ni. 4 bulan yang aku jangka akan menjadi sangat lama tu dah jadi singkat pula rasa nye.. Dah bersedia ke aku untuk pulang ke Perlis??.. Ntah la. 50-50.. Keterujaan dan kemalasan tuh datang silih berganti. Malas untuk mengharungi cabaran besar kat sana. Aku risau akan terkandas mengulangi kesilapan. Kekuatan yang aku kumpulkan selama 4 bulan ini akan menjadi sia-sia. Namun teruja juga untuk menghadapi cabaran itu dengan lebih gagah. Dan sangat berharap kekuatan yang aku kumpulkan 4 bulan ini lebih dari cukup untuk menghadapi cabaran itu. hahahaha. *doa kalian sangat dihargai*


I have a strong mind! thehehe.. tetibe kan. nie sbb nye aku baru lepas membaca sumthink yang proven that i have a strong mind! actually simple je test tuh dan sume orang bole prove kan yang dorg gak ade strong mind. Oh! lupe nak bagitaw yg aku sebenarnye baru balik shoppingggggg... yup. really2 shopping tau kali ni.. sangat berpuas hati hasil shoppingan aku kali ni... mothiep... dapat 5 bijik novel yang aku terrrbeli tadi.. even terrrbeli pun. sangat la x menyesal sebab aku tetibe rase macam dah jadik kaki novel plak nie. hahaha. cume ade 2 bijik novel lagi yang aku x jumpe tadi..
1. Untuk Awak Teja Aulia ; Syud


2. Nyanyian Tanjung Sepi ; Noor Suraya




sedih... tapi xdek la sedih sangat pun sebenarnye.. ngeeeeeh.. sebab. i do puas bershopping...! yeehaaa.. jum sambung godeh2 semula barangan shopping aku tadi.. :)




p/s: Selamat Hari Raya Aidilfitri.. Maaf Zahir dan Batin.. 0-0 yee.... :)


THANKS FOR BEING ORDINARY TODAY! ^^

25th August 2011

Thursday, August 25

assalamualaikum..
subhanaALLAH...alhamdulillah....*mengikut rentak my background song*
alhamdulillah atas nikmat yg telah Allah berikan selama 21 tahun aku hidup dalam nie..  banyak yang aku lalui.. lebih banyak pengajaran dan kesedaran yang aku terima..oke teeeeeeettttt....berbalik pada tajuk entry kali nie. 25th august 2011..!!!! ini tarikh birthday my sayang laa...! selamat hari jadi buat Nawal Atifah Mohd Ishak.. seangil chukahanmida...seangil chukahanmida... happy birthday to you.. sayang kamu always. semoga sentiasa bahagia dalam rahmatNya. :)

we are an elf always rite.. ^^
hope all ur wish come true.. :)
ini kek yang kao mintak semalam.. only this yg aq mampu darl. :)


p/s.. thanks to iqa for the 'kueh raye'. luv ya. xoxo


THANKS FOR BEING ORDINARY TODAY! ^^

Girls Day Out.

Monday, August 8

assalamualaikum.
menanti waktu untuk bersiap ke tempat kerja.
andweeeaaaa...!!! [maksudnye : taknaaaaaaak!!!]
malasnye mahu kerje. penat la. bkn kerjenye yg pnat sgt sbnanye. mental aq yg da sgt la pnat melayan kerenah mereka.
aaaarrrghhh..! persetankan la sume tu dulu. remind dlm otak yg tinggal lebih kurng 19 hari je untuk aq bertahan kat situ. tp yang x tahan nye.... 19 hai tanpe offday tuh. hailaaa..!
xpe,xpe. skg nie nak cite psal happy stuff dulu.

yesterday. 5th august 2011. it was a PC expo day in JB!!
dan seperti yg pernah aq mention kat post aq yg lepas, aq menukar offday dr isnin ke jumaat. thats mean smalam la kan ari off aq minggu nie. dan juga off kedue aq minggu nie setelah dpt mc leave ari selase itu hari.
dan semalam is my girls day out wit my girlfriendsss.. [mcm geydiqs x bunyik]

kitorang kluar rumah masing dlm pkul 4 sumthink. even plan nye lari sikit dari plan awal ktorg still dpt enjoy.
mule2 aq sbnanye mmg xmo beli ape2 pun kat itu pc expo. nak save budget la knon kannnn. haha. tp terkeluar jgk sikit duet. mne bole tahan beb tgk gadget2 tu sume. huhuhu.
sikit je k. so, jgn expect aq beli gadget yg hebat2. tapi yang best nye dat day aq dpt balun DSLR Canon 550-d. hwahahaha. tapi bukan aq punye. adek aq punye. tp sebelum dye balik nie aq lenjan la dulu kjap kan. he.he.he. itu je sbnanye hepi stuff yg aq nak citerkan.


[cerite nie baru arini dpt aq post kan. setelah tergendala beberape hari,sbb bile taip2 je ngantuk.then tido.then smbung esoknye pulak.then ngantuk giler smpai tersengguk2.then tido. then akhernye tergendala entry aq nie selama beberape hari. Ha.Ha.Ha.]


THANKS FOR BEING ORDINARY TODAY! ^^

penghapus dosa. :)

Tuesday, August 2

assalamualaikum.
arini 2nd day puase. knape tidak post pd hari pertama puase?. sbb kekurangan kesihatan menyebabkan ketiadaan kelaratan untuk mengarang. ini ari pun cheq dpt mc. hihihi. smlm la 1st puase yg aq rase pling mencabar dlm hidup nie. berpuase waktu demam teruk dan waktu bekerja. ini semua angkara pc fair punye pasal. knape pc fair?. disebabkan pc fair la aq menukar offday dr isnin ke jumaat nie. dan disebabkan petukaran off day nie la aq bekerja seminggu without off.
dan tadi tgk record perubatan aq kat itu klinik. klinik nie mmg klinik family la. 1 family aq mmg akan refer ke klinik nie klu x sihat or ape'' yg berkenaan kesihatan la kan. last aq demam yg smpai kene ke klinik is 10 years ago. yep. 10 tahun lepas. mase tu umur aq 11 tahun. pergh punye la berdekad kan aq x ke klinik sbb demam. alhamdulillah... sekarang ni sakit pun alhamdulillah. sbb sakit kan penghapus dosa'' kecil. :)
mahu mengarang panjang lagi. akan tetapi, kepeningan kekepalaan sudah mule menjelma. so, smpai sini dulu la ye. sambung next time. :)

selamat berpuase dan salam ramadhan.


THANKS FOR BEING ORDINARY TODAY! ^^

SEMUA HAKCIPTA TERPELIHARA OLEH NURSAIYIDAH MOHD SANAT. theordinarysheedacx.blogspot.com