broken .

Saturday, April 26

Allah ..
Perit . Perit sangat nie Ya Allah ..

Aku tahu sesungguhnya aku tidak layak untuk merintih ..
Aku tahu sesungguhnya aku tidak layak untuk mengadu ..
Ini semua kebodohan aku , kelalaian aku , kedegilan aku sendiri ..
Maka tidak layak aku menangis dihadapanMu Ya Allah ..

Aku hanya mohon , berilah aku kekuatan ..
Kekuatan untuk aku menyiapkan segala kerja ..
Kekuatan untuk meneruskan perjuangan aku dibumi Perlis ini ..
Kekuatan aku untuk menghabiskan sisa baki 4 tahun aku disini ..
Hanya untuk masa 2 bulan je lagi ..
Bantu aku Ya Allah .

Sehari bagaikan seminggu lamanya ..
Payah untuk aku teruskan 2 bulan dengan perasaan ini ..

Sungguh aku tak tahu nak menipu diri sendiri ..
Setiap waktu air mata ini mengalir ..
Setiap waktu . Aku buntu .

Aku hanyalah hambaMu yang lemah ..
Bantulah aku ..
Hanya Engkau yang Maha Mengerti .


THANKS FOR BEING ORDINARY TODAY! ^^

i-Envex 2014

Sunday, April 13

Bismillahirahmanirahim .

Alhamdulillah .

mulanya masuk competition nie atas dorongan supervisor .
sebabnya nak bagi ade cert untuk senang dpat result A .

rezeki Allah nak bagi .
Gold medal & Special Award .
Alhamdulillah .. :)


THANKS FOR BEING ORDINARY TODAY! ^^

April . Himnae !!

Wednesday, April 2

April is here already .

without noticing . time flew fast .

FYP ?
in progress .

adoyyy .

bila aku nak fabricate nie ..
hmmhmmmhmm ..




THANKS FOR BEING ORDINARY TODAY! ^^

Twitter .

Thursday, March 27

Disebabkan sekarang aku tiada room mate .
Disebabkan aku sekarang lebih kerap bersendirian .

Maka nye , kebanyakan tweet aku adalah murmur belaka .
haha .

Apa yang tidak dapat aku luahkan .
Aku tweet .

Tak kan nak cakap sensorg pulak kan .
Gila .

Tapi selalu je aku cakap sensorg skrg nie .
Separa Gila .

Kenapa di twitter bkn di blog ?

Sebab aku tak pandai mengarang .

Bahasa aku pun .
RIP .

kesian aku .


THANKS FOR BEING ORDINARY TODAY! ^^

Apa yang Kita Mahu .

Wednesday, July 17

Ada orang sedar , bila pihak tertentu bagi kita bantuan 

Kita bersyukur 
Kita berterima kasih .
ada sesetengah orang pulak , masa dapat bantuan
senyum lebar 
tak pernah tolak .
tapi

tak pernah bersyukur
tak pernah berterima kasih

malah

mengutuk

mengeji

mencaci .

kita manusia tak pernah sempurna , masakan pihak atau organisasi tertentu . mereka tentu banyak rosak nya . tak salah untuk kita point out salah mereka . tapi pada pandangan peribadi , salah sekiranya mereka mencaci dan mengeji .

lumrah manusia . kita hanya mahu dengar apa yang kita mahu . sekiranya kita terdengar apa yang kita tak mahu . kita mampu menghasilkan undang-undang mahupun cerita yang relevan ataupun tidak . asalkan kita dengar apa yang kita mahu .



THANKS FOR BEING ORDINARY TODAY! ^^

SEMUA HAKCIPTA TERPELIHARA OLEH NURSAIYIDAH MOHD SANAT. theordinarysheedacx.blogspot.com